Lázár Ervin Program

A Lázár Ervin Program keretében 5. évfolyamos tanulóink a Bartók Béla Színházban jártak. A gyerekek a JÁNOS VITÉZ című élőzenés tánckölteményt nézték meg.
Mindenki nagyon élvezte a fergeteges előadást!

     

     

Aradi vértanúk

Október 6.

A nemzeti gyásznap alkalmából az aradi vértanúkra emlékeztünk. Hagyományos műsorunk idén rendhagyó módon készült. A kor elvárásainak megfelelve videófilmet készítettünk, melyet az első órán néztek meg az osztályok. A műsort összeállította Bíró Éva tanárnő, a filmben szerepelnek Gulybán Amina, Molnár Rebeka és Németh Nóra 8. c osztályos tanulók. A filmet készítette Rend Izabella tanárnő.

A kisfilm megtekintése után a megemlékezés virágait és mécseseit aulánkban az ünnepi faliújság előtt helyezték el az osztályok képviselői. A faliújság készítését szervezte és irányította  Szentgyörgyi Andrea tanító.

Minden közreműködőnek köszönjük a munkáját!

A Megemlékezés az aradi vértanúkról című videónk az alábbi linken tekinthető meg:
http://drive.google.com/file/d/1jH61xdOpWnk3lmD-K0PqPGAwIhA6Deq0/view?usp=sharing

Népmese napja kiállítás

Kiállítással ünnepeltük a népmese napját

Szeptember 30-án megnyílt a népmese napja alkalmából rendezett Móni mesél, Te rajzolj! című meseillusztráció kiállításunk.
2020. tavaszán, a digitális oktatás ideje alatt egy rajzos mesesorozatot készítettünk az akkori 1-4. osztályosokkal. A sorozat kitalálója és névadója Balsai Móni színművész, aki a MoMeTeRa – Móni mesél, Te rajzolj! címet adta a meséinknek. Az általa elmondott mesékhez készítettek alsós tanítványaink illusztrációkat. Az ötlet megvalósításából 7 rajzos mese született.

Meséink megtalálhatók a Youtube-on: https://www.youtube.com/channel/UCP16hOtpN7Wt4qUHiHGKqWg

                   

A projekt részletesebb leírása megjelent a VIZUÁLIS KULTÚRA újság 2021/4 számában:
http://vizualiskulturaujsag.hu/wp-content/uploads/2021/07/2.%20Horva%CC%81th.pdf

                         

Köszönjük a kis alkotók és Horváth Éva tanárnő munkáját!

A kiállítás október 20-ig látogatható.

A megnyitóról készült kisfilmet az alábbi linken tekinthetik meg:
http://drive.google.com/file/d/1UDFuidcy8b9wbfOY7Z9IHssRNmyJfqyp/view?usp=sharing

Zene világnapja

„Legyen a zene mindenkié!”

A Zene világnapja alkalmából összegyűlt iskolánk apraja és nagyja, hogy egy közös, zenés énekléssel ünnepeljen. Hisz együtt énekelni öröm és vidámság, utánozhatatlan közösségi élmény! Az együtt éneklés jó hangulatban indította napot. Az utána következő program is kedvet ébresztő volt, mert megnyitottuk különleges, születésnapi rendezvénysorozatunkat. Iskolánk fennállásának 40. éve alkalmából számos érdekes és tartalmas programmal készülünk, melyből ízelítőt kaptak a diákok.

         

Műsorunkat színesítette Petrovics Fanni zongora és Sörös Hanna Jázmin gitár előadása, az iskolai kórus fellépése.
Köszönjük a szervezést Bíró Éva és Tükör Balázs kórusvezetőknek, a közreműködést Kőszeginé Csontos Éva tanárnőnek és a Wesley DaCapo Művészeti Iskola tanárainak!

Az alábbi videóban Önök is megnézhetik örömzenélésünket. 
https://drive.google.com/file/d/1cuGMB9RtffXxX3Ek-KHV2_7yVbp50kMg/view

Magyar Diáksport Napja

Magyar Diáksport Napja

Szeptember 24-én iskolánk is csatlakozott az országosan meghirdetett Magyar Diáksport Napja elnevezésű programhoz.

Délelőtt a felsős osztályok tanulói a testnevelő tanárok által felállított Exatlon pályán mérhették össze egymással ügyességüket és gyorsaságukat, majd az évfolyambajnokság okozott izgalmakat. Mindenki nagy lelkesedéssel vetette bele magát a koncentrációt és erőt igénylő feladatokba.

Délután a kicsik vették birtokba a tornacsarnokot, ahol a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia sportolói és edzői várták őket. Színvonalas és élvezetes sorversenyekkel, kapura dobással, együtt tornázással telt az idő. Mindemellett a tornapályán a Dunaújváros Gorillaz Amerikai Futball Klub játékosai avatták be sportáguk rejtelmeibe az érdeklődő gyerekeket.

Kicsik és nagyok egyaránt jól érezték magukat!
Köszönjük a lebonyolításban résztvevő sportegyesületek segítségét!

        

        

               

Rajzpályázat

 „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban”

A pályázat eredményhirdetése és a díjazott tanulók elismerése után sor került a beküldött alkotások készítőinek jutalmazására is. A hat fődíjas tanulónk mellett 53 gyermek kapott ajándékot munkája elismeréseként. Nevükben az érintett osztályok képviselői Szabó Zsolt alpolgármester úrtól és Dr. Deák Mária osztályvezető asszonytól az iskolában vehették át a névre szóló okleveleket, melyeket a jubileumi iskolaév megnyitóján adtunk át az érintetteknek.

Gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Rajzverseny

Rajzverseny

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítvány KEHOP-1.2.1-18-2019-00254 „Élhető éghajlatért – helyi klímastratégia és szemléletformálás Dunaújvárosban” című projekt keretében kiírt rajz, plakát és fotópályázatra iskolánk 62 tanulója adott be pályamunkát. 

A beküldött alkotások közül 9 tanulónk remekművét külön díjazta a zsűri.

Oklevelet és tárgyi jutalmat kapott Bogdán-Garbacz Ármin 2. a, Őri Laura 3. c, Telek Panna Piroska 4. c, Várhegyi Richárd 4. c, Molnár Jázmin Izabella 5. a, Kéri Alexandra Kíra 8. c osztályos tanulónk. 

A tavalyi évben elballagott diákjaink közül díjazott lett
Bankó Gréta Cintia, Kovács Bernadett és Sinoros Szabó Tímea Hajnalka.

Gratulálunk a díjazott művészpalántáknak!

Pályaorientációs mérés

Kedves nyolcadik évfolyamos tanuló!

Közeleg általános iskolai tanulmányaid befejezése és a középfokú felvételi eljárás, így hamarosan döntened kell, milyen irányban és milyen iskolatípusban tanulnál szívesen tovább. Szakmát tanulj, vagy inkább gimnáziumba menj? Érettségit és valamilyen szakképesítést együtt biztosító iskolát vagy elsőként valamely szakképzettség megszerzésére felkészítő középfokú iskolát válassz? E kérdések eldöntése részletes tájékozódást, önmagad alapos ismeretét és a szüleiddel, tanáraiddal való együtt gondolkodást igényel.

Az Oktatási Hivatal által fejlesztett pályaorientációt támogató informatikai rendszer és kérdéssora ehhez nyújt számodra segítséget. Ha a kérdéseket gondosan mérlegelve válaszolod meg, visszajelzést kapsz saját érdeklődésedről és arról, hogyan vélekedsz a képességeidről. Emellett ajánlásokat is láthatsz majd a válaszaidhoz jól illeszkedő főbb továbbtanulási irányokról.

A pályaorientációs vizsgálatot 2021. szeptember 20. és 2021. október 11. között szervezi meg intézményünk.

További információkat az alábbi linkeken olvashatsz:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/palyaorientacio/orszagos_palyaorientacios_vizsgalat/lebonyolitas/meres2021_2022

https://www.oktatas.hu/kozneveles/palyaorientacio/mero_tamogatoeszkoz_POM

A pályaválasztást segítő kiadvány az alábbi linken érhető el:

https://simplebooklet.com/palyavalasztas_2021indd?fbclid=IwAR1j6hm_lKwkCbi8Qij01TBrKE31Qvx_iIIxS3SXy_WisztxDRNUvfwaVY8#page=5

 

Elsősök

Szeretettel köszönjük legifjabb tanulóinkat, az elsős kisdiákokat!

Élményekben gazdag, sikeres tanévet kívánunk!