Kedves Szülők!

Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet ebben az évben is megszervezi az általános iskolás gyermekek számára  a nyári napközis tábort. A táborra jelentkezni a mellékelt jelentkezési lap kitöltésével, az abban foglaltak figyelembe vételével lehetséges.

Jelentkezési lap

Egészségügyi nyilatkozat

Föld napja

Tegyük rendbe kiskertjeinket!
Örüljünk szép, rendezett, virágos környezetben a tavasznak!

A diákönkormányzat a Föld napja alkalmából tavaszi kertszépítési, kertrendezési akciót hirdet.
Szeretettel várjuk egész héten osztályainkat és a támogató szülőket egy közös kertészkedésre!

Hátizsákosok 2.


A Hátizsákosok Klubja április 20-án a Velencei-hegységben kirándult. A borult, hűvös idő ellenére lelkes kis csapat buszozott el a túra kiinduló pontjára, Sukoróra. A faluból kivezető kaptató után a kirándulók egy erdei ösvényen folytatták útjukat. Tölgyes domboldalakon, gránit sziklacsoportokat rejtő ligeteken haladtak keresztül. Az Éva-forrást érintve a szurdokszerű Bodza-völgy vadregényes sziklái között, a patakmedret követve kanyarogtak tovább. Az Angelika-forrás mellett elhaladva végül felmásztak a Velencei-hegység legmagasabb csúcsára, a 351 méter magas Meleg-hegyre. A napos, szép kilátást adó hegyoldalból végül visszaereszkedtek a faluba, ahol az Öreg utca nádfedeles házikói között sétálva pihentek meg a református templom előtti hangulatos téren. Az időjárás végig kegyes volt a csoporthoz, a székesfehérvári fagyizás mellé kapott jégesőt már fedett helyen vészelték át a túrázók.

Versünnep

A magyar költészet napját április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Iskolánk alsó tagozatán ebből az alkalomból versmondással egybekötött teadélutánt tartottunk. Tanulóink minden korosztályból szép számmal jelentkeztek a rendezvényre. Közel 50 versszerető diák és szülő gyűlt össze a Versünnepen. Szebbnél szebb szavalatokat, valamint versmegzenésítéseket hallgathattunk mindnyájunk épülésére és örömére. Különleges élmény volt! Köszönjük az emlékezetes, szép délutánt!

Költészet napja

A magyar költészet napja
József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a magyar költészet napját.
Felsős tanulóinkat arra kértük, hogy írják le, hozzák be kedvenc verseiket.
A versek egy részét iskolánk környékén, kerítésen, padokon, oszlopokon és a parkban helyeztük el, hogy a költészet napján versekkel ajándékozzuk meg az éppen arra járókat.
Fogadják szeretettel!

Vándortábor

Iskolánk a nyári vakáció idejére új programlehetőséget biztosít  5-7.  osztályos tanulók részére.
A Vértes-hegységben egy hetes gyalogos vándortábort szervezünk!
Aki szeretne egy feledhetetlen nyári kalanddal gazdagodni, mielőbb jelentkezzen a szervezőknél!

A tavasz beköszöntével mindenki vágyik egy kis mozgásra, kikapcsolódásra. Ennek megfelelően újabb Hátizsákos gyalogtúrára invitálják a szervezők az érdeklődőket!
„Sokkal jobb egyszer látni valamit személyesen, mint ezerszer hallani róla szóban.” /ázsiai közmondás/

Színházi világnap

A színházi világnapon a Nemzeti Színházban jártak a hatodikosok
2024. március 27-én a 6. a osztály az Egri csillagok című előadást tekintette meg a budapesti Nemzeti Színházban.
Az előadás előtt volt egy kis idejük, így közösen körbejárták és megnézték a színház környékén lévő különleges épületeket.
A zenés-táncos darab megtekintése során a diákok átélték a történelemből és irodalomból is tanult törökkorabeli eseményeket.
Hazafelé, miközben az 1-es villamossal utaztak a vasútállomásra, az osztály megcsodálta az esti fényekben pompázó budapesti Duna-partot.
Jó élménnyel indult a tavaszi szünet a gyerekeknek.
Köszönjük a kirándulást Csernákné Németh Julianna tanárnőnek!


Nyuszi, hopp! 

Szünet előtti utolsó tanítási napon az alsó tagozatos gyerekeknek játékos, nyusziváró programot szerveztünk. Tanítványaink a délelőtt folyamán kiszakadva a tanulás rutinjából, az ünnepre hangolódva kézműveskedtek, húsvéti totó megfejtésében jeleskedtek. Délután a sporté, a mozgásé volt a főszerep. A közelgő ünnep alkalmából, húsvéti nyuszihoz és hímes tojáshoz kötődő játékok színesítették a versenyek palettáját. Iskolánk tornacsarnokában az osztályok csapatai változatos akadálypályákon mérhették össze erejüket. Diákjaink ügyességét, gyorsaságát is próbára tettük: volt rollerezés, zsákban ugrálás, mocsárjárás, célba dobás, feladat ugráló- és bosu labdával, floorbal ütővel. A vetélkedő végén minden versenyző jutalommal, egy kis édességgel távozott. A program zárásaként az udvaron tojáskeresésre invitáltuk a tanulókat. Nagy volt a nyüzsgés, a lelkesedés! A játéknap jó hangulatban zajlott, kellemes kikapcsolódást jelentett, növendékeink felejthetetlen élményekkel gazdagodtak. Köszönjük a szervezők munkáját és valamennyi kolléga aktív segítségét.