Pályaorientáció

A minden évben megrendezésre kerülő pályaorientációs programnak iskolánk elhivatott szervezője. A rendezvény célja, hogy tanítványaink minél megalapozottabban és időben felkészülhessenek a pályaválasztásra.
Diákjaink október 20-án, egy tanításmentes munkanapon ismerkedtek a különböző foglalkozások jellegzetességeivel, játékos keretek között szerezhettek tapasztalatokat a szakmák szépségeiről.
Az alsós gyerekek az életkoruknak megfelelő változatos tevékenységekben vettek részt: bemutatták szüleik foglalkozását, interaktív feladatok megoldásával bizonyították ismereteiket. Kézműveskedtek, vetélkedtek, az érdekes, csoportmunkát igénylő feladatokat élvezettel oldották meg.
Az ötödik évfolyam a Volánbusz Zrt. dunaújvárosi telephelyét kereste fel. Két hatodikos csoportunk pedig osztálykirándulás keretében az Egri Természettudományi és Pályaorientációs Központba látogatott el. A 7. és 8. osztályosok a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum által szervezett pályaválasztási kiállításon ismerkedtek a mesterségekkel. Az eseményen a Centrum iskolái teljes szakmai kínálatukkal mutatkoztak be.
A kiállítással egy időben a gyerekek számára sorversenyt rendeztek, melyen iskolánk csapata – Sörös Hanna (7.a), Matlag Amanda, Szabó Bianka, Vizsoli Gréta (8. b) , Bényei Kende, Szombati Gergő, Szurma Marcell, Szurma Zalán (8.a) – 4. helyezést ért el. Igazán eredményes, tartalmas, élményekkel teli napunk volt!