PÉNZ7

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. Magyarországon példaértékű szakmai összefogás jött létre az European Money Week-hez kapcsolódó „PÉNZ7” rendezvénysorozat megvalósítására.

A Magyarországon megrendezésre kerülő PÉNZ7 missziója, hogy

– felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, a pénzügyi kultúra fejlesztésének fontosságára,
– széleskörű szakmai összefogás megteremtésével segítse a különféle, pénzügyi edukációs projektek terjedését, hasznosulását.

Iskolánk második alkalommal csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, így március 01-05. között Pénz7 Témahetet szervezünk az 5. és 6. évfolyamosok számára. Célunk, hogy a fiatalok tudatosabban kezeljék pénzügyeiket, tudjanak többet a gazdaság és a pénzvilág működéséről. Iskolánk idei évi pénzügyi témájának címe: Így neveld a pénztárcád!

Előzetes feladat: Pénztárca vagy malacpersely készítése!

Idő Tervezett tevékenység
március 01. (hétfő) Mi mindent tanulhatunk egy kisfilmből!
Megnézzük a 10 Elképesztő érdekesség a pénzről, amit talán Te sem tudsz! című kisfilmet, ezután egy vetélkedő segítségével a tanulók letesztelik újonnan szerzett tudásukat!

Napi feladat: Mondatkiegészítés
március 02. (kedd) Pénz futam!
Az osztályok pénzel kapcsolatos akadályversennyel és ügyességi feladatokkal találkozhatnak és próbálhatják ki leleményességüket!

Napi feladat: Álomból valóság!
március 03. (szerda) Zsetongyűjtő!
Tanulóink különböző feladatok megoldásával zsetonokat gyűjtenek!

Napi feladat: Forró helyzet
március 04. (csütörtök) Szabadulószoba!
A négyszámjegyű PIN kód megoldásával lehet kiszabadulni a termekből!

Napi feladat: Keresztrejtvény
március 05. (péntek) Témahét zárása, értékelése, oklevelek, díjak átadása