Tartsd a lépést 7. évfolyam

 

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Iskolánk egy új, tanulást támogató programot indít, melynek célja, hogy a tanulók által kedvelt informatikai eszközök (laptop, tablet, telefon) használatát bevonjuk az otthoni tanulás folyamatába.
Az iskola honlapján a Tartsd a lépést! menüpont alatt ezentúl kéthetente matematikai feladatokat kapnak az 5. és 6. évfolyamos diákok. A feladatok között választható a tanult tananyag gyakorlására szolgáló vagy a logikai gondolkodást fejlesztő fejtörő feladvány. Természetesen mindkettőt is meg lehet oldani.
A programban részt vevő tanulóknak a feladat megoldását Word dokumentumba írva vagy fénykép formátumban csatolva a saját matematika tanáruk email címére kell határidőre elküldeni. A megoldást a beadási határidő után az osztályközösség matematika órán közösen beszéli meg.
Reményeink szerint a feladatok megoldásának módja ösztönzi majd a gyerekeket az otthoni tanulásra, és segítségükre lesz a matematika tudásuk elmélyítésében. Nem elhanyagolható szempont, hogy mindeközben az informatikai kompetenciájuk is fejlődik.
A programban való részvétel nem kötelező, de szeretnénk, ha minél több gyermek vállalná a tanulásnak ezt az új formáját, és minél több szülő támogatna minket a megvalósításban.
Akinek nem áll rendelkezésére otthon megfelelő eszköz, de szeretne részt venni a programban, kérjük jelezze, hogy az informatika tanár segítségével megoldást találjunk a problémára!

Gyakorló_1

Fejtörő_1