Témahét

MAGYAROK A VILÁGBAN

 

Iskolánkban október 24-28-ig, Magyarok a világban címmel témahetet tartottunk felső tagozatosaink számára. A programok során a gyerekek megismerkedhettek a világ országainak egyes magyar vonatkozásaival, az országunkból elszármazott magyarok életével, vívmányaival, kivándorlásuk különböző okaival.

A hétfői megnyitót az 1956-os forradalom 66. évfordulójáról való műsoros megemlékezéshez kapcsoltuk. Kedden egy, a 20. század elején az Amerikába vándorolt család történetét hallgathatták meg tanulóink, szerdán pedig vetélkedőn mérhették össze tudásukat, külhoni magyarság témában. Csütörtökön szabadulószoba várta a kalandra vágyókat. A hét minden napján, az épületben elrejtett QR kódok segítették az információgyűjtést.  

Pénteken eredményhirdetéssel zártuk a témahetet s megnyitottuk a kiállítást, mely az osztályok által, a hét folyamán elkészített tablókat mutatja be. A plakátokat tanulmányozva egy-egy külföldre vándorolt, magyar híres emberről és munkásságáról szerezhetünk ismereteket. Köszönjük szépen a témahetet a szervezőknek, Gál Eszter, Hegyesi Szilvia és Csernákné Németh Julianna tanárnőknek!