Iskolakezdési támogatás

Tisztelt Szülők!

Az általános és a középiskolai első (kilencedik) osztályos dunaújvárosi diákoknak  iskolakezdési, és rendkívüli iskolakezdési támogatást nyújt az önkormányzat a 2020/2021. tanévre.
A szükséges feltételek teljesülése esetén a támogatási igényeket július 1-jétől szeptember 30-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán, ügyfélfogadási időben.

ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS:
Iskolakezdési támogatásra jogosult az a gyermek, aki az általános iskola első, a középiskola kilencedik osztályát először kezdi meg, és családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 300 %-át, jelenleg 85.500,-Ft-ot vagy gyermekét egyedül nevelő szülő esetében 350 %-át, azaz jelenleg 99.750,-Ft-ot. 

A támogatás összege gyermekenként 15.000,-Ft.

Az iskolakezdési támogatás kérelemhez mellékelni kell:
– a kérelem beadását megelőző hónap jövedelemigazolásain túl

– a köznevelési intézmény igazolását a tanuló felvételéről vagy amennyiben a nevelési év megkezdődött az iskolalátogatási igazolást.

RENDKÍVÜLI ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS:
Rendkívüli iskolakezdési támogatásra jogosult az a gyermek, aki az általános iskola 2-8. évfolyamán nappali rendszerű oktatásban vesz részt, és családjában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 300 %-át, jelenleg 85.500,-Ft-ot vagy gyermekét egyedül nevelő szülő esetében 350 %-át, azaz jelenleg 99.750,-Ft-ot. 

A támogatás pénzbeli szociális ellátás, melynek összege gyermekenként 6.000,-Ft.

A rendkívüli iskolakezdési támogatás kérelemhez mellékelni kell:
– a kérelem beadását megelőző hónap jövedelemigazolásain túl
– a köznevelési intézmény igazolását, hogy a gyermek az iskola tanulója.

Az iskolakezdési és a rendkívüli iskolakezdési támogatás iránti kérelmet a 2020/2021. tanévre vonatkozóan egy alkalommal,  július 1-jétől szeptember 30-ig lehet benyújtani. Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztályán (2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. földszint) ügyfélfogadási időben. 

A szociális osztály ügyfélfogadási ideje:
Hétfő               8-12, 13-16 óráig

Szerda            8-12, 13-18 óráig
Péntek            8-12 óráig

A kérelem-nyomtatvány megtalálható a Szociális Osztály folyosóján kihelyezett tartókban, vagy letölthető a http://www.dunaujvaros.hu/szocialis_szfera internetes oldalról vagy innen:
Kérelem iskolakezdési támogatás megállapításához
Kérelem rendkívüli iskolakezdési támogatás megállapításához