Pályaorientációs mérés

Kedves nyolcadik évfolyamos tanuló!

Közeleg általános iskolai tanulmányaid befejezése és a középfokú felvételi eljárás, így hamarosan döntened kell, milyen irányban és milyen iskolatípusban tanulnál szívesen tovább. Szakmát tanulj, vagy inkább gimnáziumba menj? Érettségit és valamilyen szakképesítést együtt biztosító iskolát vagy elsőként valamely szakképzettség megszerzésére felkészítő középfokú iskolát válassz? E kérdések eldöntése részletes tájékozódást, önmagad alapos ismeretét és a szüleiddel, tanáraiddal való együtt gondolkodást igényel.

Az Oktatási Hivatal által fejlesztett pályaorientációt támogató informatikai rendszer és kérdéssora ehhez nyújt számodra segítséget. Ha a kérdéseket gondosan mérlegelve válaszolod meg, visszajelzést kapsz saját érdeklődésedről és arról, hogyan vélekedsz a képességeidről. Emellett ajánlásokat is láthatsz majd a válaszaidhoz jól illeszkedő főbb továbbtanulási irányokról.

A pályaorientációs vizsgálatot 2021. szeptember 20. és 2021. október 11. között szervezi meg intézményünk.

További információkat az alábbi linkeken olvashatsz:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/palyaorientacio/orszagos_palyaorientacios_vizsgalat/lebonyolitas/meres2021_2022

https://www.oktatas.hu/kozneveles/palyaorientacio/mero_tamogatoeszkoz_POM

A pályaválasztást segítő kiadvány az alábbi linken érhető el:

https://simplebooklet.com/palyavalasztas_2021indd?fbclid=IwAR1j6hm_lKwkCbi8Qij01TBrKE31Qvx_iIIxS3SXy_WisztxDRNUvfwaVY8#page=5