Bűvösvölgyi kirándulás

Bűvösvölgyi kirándulás
Január 31-én az iskola 6.b, 7.b és 7.a osztályos tanulói a Bűvösvölgybe tettek látogatást, ahol a média izgalmas világába tekinthettek be.
A diákok csoportokba rendeződtek és a csoportvezetőkkel különböző állomásokon jártak. Tanulóink bepillanthattak az újságszerkesztés rejtelmeibe, ahol ők dönthettek a címlapról, az árról és természetesen a legfőbb cikkekről is, melynek központi témája akár a környezetvédelem is lehetett. A két legnépszerűbb foglalkozás a híradó-és kisfilmkészítés volt.
A híradónál kipróbálhatták milyen a „green box” előtt szerepelni, miközben a súgógépről begyakorolták a szöveget, majd voltak, akik riporterként kérdezték osztálytársaikat hétköznapi témákról. A kisfilmkészítésnél autóba ülhettek, ahol akció vagy éppen horrorfilm főhőseiként menekülhettek a gonoszok elől. A lehetséges feladatok között volt még rádiózás és reklámspotkészítés is.
A foglalkozások végén a fiúk és a lányok külön érzékenyítő programon vettek részt. A pályázatnak köszönhetően a gyerekek olyan helyzetekben próbálhatták ki magukat, amelyre nincs mindennap lehetőségük, és a pályaválasztásukat is nagyban segítheti.
A program szervezői Vári Éva és Somoskövi Noémi tanárnők voltak.