Digitális világ témahét

2018. április 9-13. között kerül megrendezésre idei, felsősöknek szóló témahetünk „Digitális világ” címmel.
A programsorozatot a 6-7. évfolyamos tanulók számára szervezzük azzal a céllal, hogy megismerjék és gyakorolják a digitális, illetve az infokommunikációs eszközök minél szélesebb körű, elsősorban tanulási célú felhasználását. Ugyanakkor szeretnénk felhívni a gyerekek figyelmét a digitális technika árnyoldalaira és alkalmazásának veszélyeire is.

A két évfolyam osztályaiban a tanórák kapcsolódnak a hét témájához. A kollégák különböző tevékenységeikbe, és tanulóik feladataiba digitális eszközöket vonnak be. Olyan tevékenységek elvégzésére is sor kerül, melyet digitális eszközzel illetve anélkül is meg lehet oldani, utána pedig a tapasztalatok, a különbségek, az előnyök és a hátrányok megbeszélése is megtörténik.

Változatos programjaink között szerepel kiállítás „retro” digitális eszközökből és elődjeikből, projektkészítő verseny értékes nyereményekért és műhelyfoglalkozás tanulást segítő, internetes alkalmazások témában.
Meghívásunkra előadást tart Dr. Vári Péter a Nemzeti Média- és Hirközlési Hatóság főigazgató helyettese valamint Gurics Gábor a Logiscool helyi irodájának ügyvezetője.
A hatodikosok számára szervezett, tankerületi online angol verseny döntőjére csütörtökön kerül sor.

A témahét szervezői:
Czimmermanné Gál Eszter és Vári Éva tanárnők