Suli-buli

Iskolánkban május 3-án nagyszabású Suli-Bulit rendeztünk. Ezen a tanításmentes munkanapon minden a kikapcsolódásról, a szórakozásról és a játékról szólt. A rendezvényre, melyre a szülőket is meghívtuk nagy izgalommal és lelkesedéssel készültünk. Örültünk, hogy ismét nagyobb körben lehettünk együtt és eltölthettünk egy kellemes napot. A délelőtt folyamán az iskola udvarán,  közösségi terein és a sportcsarnokban vetélkedtek, versenyeztek, táncoltak és játszottak a gyerekek. Jókedv, vidámság, nevetés és boldogság lengte be az intézményünk minden zegzugát.
Az eseménysorozatot a Sándor Frigyes Zeneiskola fúvós zenekarának előadása nyitotta, majd a tanév során kiemelkedő eredményt elért diákjainkat köszöntöttük nagy tapssal. Ezután Délczeg Zsófia vezetésével egy fergeteges Zumba-party következett. Ezután az első-másodikosok hangtál-bemutatón vehettek részt, a harmadik-negyedikesek pedig kipróbálhatták a gyermekjógát, megtapasztalhatták jótékony hatását. Szerencsére, az időjárás lehetővé tette, hogy az udvaron folytatódjon a „buli”. Kilenc helyszínen változatos feladatokkal vártuk az alsósokat, akik szabadon válogathattak a különleges tevékenységek között. Volt kötélhúzás, rollerezés, lengőpalack-kerülés, ügyességi verseny párban, zsákban futás, halászat, botos játék. Senki sem unatkozott.
Felsős osztályközösségeinket 10 állomáson műveltségi- és csapatépítő feladatok várták. A vetélkedők után tanítványaink foci-, szkander-, csocsó-, pingpong-, súlyzókitartó-, célbadobó- és peonza bajnokságon bizonyíthatták ügyességüket.  A vállalkozó kedvűek röplabdázhattak, tollasozhattak, vagy éppen digitális kincskeresésre indulhattak.
Ezen a napon az ebédelés sem a szokványos módon zajlott. Az osztályok maguk dönthettek arról, mi legyen az ünnepi menü. Voltak, akik pizzát rendeltek, vagy hamburgert fogyasztottak, mások pedig főtt virslivel, mustárral, kiflivel igazi majális-hangulatot teremtettek.
A nap záróakkordjaként a Kávészünet együttes koncertjét hallgathattuk meg. Kicsik és nagyok önfeledten ringatóztak, tapsoltak és énekeltek a zene ritmusára. Csodás nap volt! Színes programjainkon jó volt látni a sok derűs arcú, csillogó tekintetű gyermeket. Biztosak vagyunk abban, hogy mindannyian feledhetetlen élményekkel gazdagodva tértek haza.
Köszönjük a kollégáknak a program előkészítését és lebonyolítását, valamint a kedves szülőknek, hogy jelenlétükkel, segítségükkel hozzájárultak rendezvényünk sikeréhez!